Frequently Asked Questions

Met een DIGI-magazine kunt u uw publicatie professioneel digitaal weergeven op elk apparaat, zoals pc, tablet en telefoon.

Voorbeeld van het DIGI-magazine

Het aanvragen van een account verplicht u tot niets. Het DIGI-magazine is geen abonnementsvorm.

Klik hier om uw gratis account aan te vragen.

U heeft een account nodig om in te loggen op onze ASP-site.

In uw account is een stukje server voor uw gereserveerd waar wij tijdelijk uw PDF-bestanden en magazines bewaren.

Indien nodig zijn uw accountgegevens ook uw inlog voor het uploaden van uw PDF via FTP.

DIGI-magazine ASP (ASP=Application Service Provider) is een webapplicatie die het mogelijk maakt om van PDF-bestanden kwalitatief hoogwaardige digitale publicaties te maken in slecht enkele eenvoudige stappen.

U heeft toegang tot onze service via een standaard webbrowser. U hoeft geen software of software-updates te downloaden en te installeren. U heeft automatisch altijd toegang tot de meest recente versie.

Onze nieuwste versie van het DIGI-magazine is geheel in HTML5-code geschreven. Dit betekent dat er geen Flashcode meer aan te pas komt, zoals dat voorheen gebruikelijk was. Het programma Flash wordt door veel telefoon en tablets niet ondersteund. HTML5 wordt ondersteund door ieder apparaat, waardoor uw DIGI-magazine altijd en overal voor iedereen te lezen is.
Ga naar asp.digi-magazine.nl. Heeft u al een account dan kunt u hier inloggen. Heeft u nog geen account, vraag dan hier een gratis testaccount aan
Wanneer u geen zin of tijd heeft om zelf uw digitale magazine te maken, dan kunt u uw pdf naar ons mailen. Wij verzorgen dan uw complete magazine en indien gewenst ook de hosting.
Wij werken met een staffelprijs. Neemt u meerdere magazines per jaar af, dan krijgt u korting. Wilt u weten wat uw prijs per magazine is, neem dan contact met ons op.
Nee. U zit niet vast aan een abonnementsvorm. U ontvangt alleen een factuur voor elk DIGI-magazine dat u heeft afgerond in ons systeem. Of voor elke full-service-opdracht die wij voor u hebben uitgevoerd.
U kunt direct beginnen met het creeren van uw digitale magazines door simpelweg in te loggen via asp.digi-magazine.nl Heeft u nog geen account, vraag dan gratis een login aan.

Het maken van een DIGI-magazine begint met het uploaden van uw PDF-bestand. Dit kan op 2 manieren:

  • Via het menu ‘PDF’s uploaden’: PDF-bestanden tot 10MB kunt u eenvoudig via de site uploaden.
  • Via FTP: maak in uw eigen FTP-programma verbinding met ftp.digi-magazine.nl. Gebruik uw eigen DIGI-magazine inlognaam en wachtwoord.
In het menu ‘pdf overzicht’ ziet u de status van uw geuploade PDF’s. Wanneer de PDF’s compleet zijn geupload in het systeem (dit duurt afhankelijk van de grootte van de PDF gemiddeld 20 minuten) staat er een groene balk met ‘ready’ achter elke pagina van het PDF-bestand.
U gaat in het menu naar ‘magazine maken’. Hier wordt de controlevraag gesteld of uw PDF helemaal is geupload. Kies voor ‘ja, PDF’s zijn gereed’ om verder te gaan.

In het volgende scherm geeft u de titel van uw digitale magazine op en klik op ‘Volgende’.

Vul in het witte veld de naam in van de PDF die u heeft geupload en klik op ‘Zoeken’. U ziet nu uw geuploade PDF per pagina in beeld. Klik op ‘Selecteer alles’ om alle pagina’s van de PDF in het magaizne op te nemen. Klik op ‘Opslaan’. Klik op ‘Volgende’.

Mochten de pagina’s van de PDF niet in de juiste volgorde staan, kunt u dat hier aanpassen. Klik op ‘Opslaan’. Klik op ‘Volgende’.

U kunt nu uw inhoudsopgave toevoegen. Onder iedere afbeelding van een pagina staat een tekstveld. Vul hier de tekst in die u in de inhoudsopgave naar deze pagina wilt laten linken. Dit doet u voor alle pagina’s die u in de inhoudsopgave wilt zien. Klik op ‘Opslaan’. Klik op ‘Volgende’.

Kies het template waarin u uw magazine wilt tonen. HTML5-versie is ons nieuwste template. Klik op ‘Opslaan’. Klik op ‘Volgende’.

Uw voorbeeld (draftversie) van het magazine wordt nu gegenereerd. U ontvangt een e-mail wanneer het voorbeeld gereed is. Dit duurt ongeveer een kwartier.

Wanneer uw voorbeeld-magazine gereed is kunt u linkjes toevoegen aan uw magazine.

Klik in het menu ‘Links en gegeneren’ op ‘Links toevoegen’. Er opent zich een pop-up waarmee u per pagina de linkzones kunt aangeven.

Er zijn diverse link-mogelijkheden:

  • Link naar een andere pagina in het magazine
  • Link naar een externe url
  • Link om te mailen
  • Link naar een video. Deze video toont zich in het magazine
Indien u in de voorbeeldversie nog iets wilt aanpassen in de pagina’s of de inhoudsopgave, kunt u via het menu ‘Magazine aanpassen’ het betreffende magazine kiezen en de stappen nogmaals doorlopen en aanpassen waar nodig.
Wanneer u helemaal tevreden bent met uw voorbeeldmagazine, kunt u het magazine afronden.

Klik in het menu ‘Links en genereren’ op ‘Magazine afronden’. U vinkt daarna aan dat u akkoord bent met de Algemene Voorwaarden. U magazine wordt afgerond. U ontvangt een mail dat de definitive versie van uw magazine klaar is.

In het menu ‘Links en Genereren’ staat uw definitieve magazine. klik op ‘Download’ om het magazine te downloaden, zodat u het op uw eigen server kunt zetten.

Staat uw vraag er niet bij?

Stel direct uw vraag!

Uw bedrijfsnaam

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw vraag over DIGI-magazine:

Mail ons!

U kunt ons altijd mailen via info@noviafacts.nl om uw vraag of opmerking aan ons door te geven.

Wij streven ernaar om zo spoedig mogelijk te reageren.

Bel ons!

Op werkdagen zijn wij van 8.30 tot 17.30 uur bereikbaar via telefoonnummer 036-5390881.

Indien mogelijk krijgt u direct antwoord van ons op uw vraag. Anders zorgen wij ervoor dat u zo spoedig mogelijk het juiste antwoord ontvangt.